Projekt wnętrz mieszkania na Nowym Świecie w Warszawie

  • Projekt aranżacji mieszkania w Warszawie
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
Cele, które postawił sobie projektant, były wyjątkowo ambitne. Ale dla efektu, który osiągnął zespół Modoso – zrzeszający architektów, dizajnerów, historyków sztuki a nawet akustyków – warto było zawalczyć. Tak zróżnicowany, interdyscyplinarny zespół gwarantuje realizacje dopracowane pod każdym względem!

Zobacz, jak mieszkanie wyglądało przed remontem.

Kiedyś tynki były nasiąknięte zapachem proszku do prania, a między ścianami ciągnęły się sznurki ze świeżą bielizną. Niedawno to samo poddasze przeszło gruntowny remont i zostało przeobrażone w loftowy apartament. To duża zmiana. Mieszkanie jest funkcjonalnie podzielone na dwa poziomy. Na piętrze, do którego prowadzą spiralne schody, ukryto dodatkową sypialnię z łazienką. Część ścian wyburzono i zastąpiono je przeszkleniem z widokiem na wnętrze wieży. Okno wewnątrz budynku wysłania prosta zasłona. W ten sposób do mieszkania wpada jeszcze więcej naturalnego światła. Za to w  nocy możemy włączyć podświetlenie wieży  i mamy widok na przeskalowaną rzeźbę, chyba jedyną taką w mieście. Na niższym poziomie znajduje się w pełni funkcjonalny i przestrzenny apartament. Jego wysokość w najwyższym punkcie sięga 6,5m. Różnice poziomów sprawiają, że mieszkanie jest unikalne i pełne niespodzianek. Maksymalnie wykorzystano jego potencjał!

Wprowadzono tu współczesne elementy: ogrzewanie podłogowe, dizajnerskie meble, nowoczesną armaturę w łazience. Jednocześnie zachowano historyczne elementy dawnej suszarni: odkrytą, surową cegłę i drewniane belki konstrukcyjne, które wkomponowano w nową aranżację. Całość jest niezwykle spójna. Posadzki zdobi antracytowy kamień z białą żyłką. Jego ciężar stanowi świetne tło dla lekkiej zabudowy systemowej MODULLA. Stalowe rurki, z których wykonano meble, dobrze komponują się też z natynkowym okablowaniem i żeliwnymi grzejnikami. Obecność zielonych roślin, naturalne materiały i ciepłe kolory tworzą przyjazny klimat. Jest minimalistycznie, a jednocześnie przytulnie. Jasno i eklektycznie. Mieszkańcy mogą też korzystać z wejścia na wieżę, która jest wkomponowana we wnętrze budynku. Widoki są do pozazdroszczenia! Daleko ciągną się dachy domów i korony drzew.