PROJEKT BIUR SANOFI AVENTIS

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
Share
Tagged in

BIURA SANOFI AVENTIS

W jednym z wieżowców na warszawskim Śródmieściu mieście się biuro SANOFI. Jest to jedna z największych firm farmaceutycznych w Polsce i na świecie, która od niemal 30 lat rozwija działalność produkcyjną na Podkarpaciu. Biuro mieszczące się na 3 piętrach posiada zróżnicowaną strukturę organizacyjną. Nasz projekt obejmował nową adaptację części wspólnych, takich jak recepcja, sale konferencyjne, kuchnie, korytarze, strefa relaxu i taras oraz wprowadzenie systemu nawigacji. Grupa Sanofi w Polsce wyróżnia się jako pracodawca dający możliwości rozwoju i realizacji ambicji swoich pracowników, nakierowany na wywieranie pozytywnego wpływu na otoczenie. Naszym celem projektowym było stworzenie takiego środowiska i atmosfery pracy, w której każdy pracownik będzie czuł się swobodnie i pozytywnie. Chcieliśmy „odczarować” chłodny, szaro-szklany biurowy klimat przestrzeni, ocieplić wnętrza, dodać koloru i energii.
IDEA
Główną IDEĄ PROJEKTOWĄ jest logotyp Sanofi. Jego barwy „wylaliśmy” na poszczególne piętra biura i tak powstał kolorystyczny motyw przewodni : piętro chłodnego koloru nieba, piętro zieleni i natury oraz piętro ciepłych, żółtych barw ziemi. Sale konferencyjne, grafiki wielkoformatowe na korytarzach, system identyfikacji wizualnej odpowiada kolorom pięter. SALE KONFERENCYJNE oznaczone są nazwami leków, za którymi kryje się sukces organizacji. O właściwościach produktów możemy dowiedzieć się z ramek zajdujących się wewnątrz sali, które dzięki swojej luźnej formie graficznej pełnią zarówno funkcję informacyjną jak i dekoracyjną. W RECEPCJI postawiliśmy na naturę. Rośliny zmieniają mikroklimat i wprowadzają świeżość. Ściana multimedialna, miękkie nowoczesne siedziska, subtelne barwy, naturalne tkaniny i minimalistyczna lada recepcyjna na tle bujnej roślinności tworzą. Więcej o projekcie : SANOFI AVENTIS
Info